Page 63 - 8-Nisan
P. 63
Çocuk Şef
Havuç topları yapmaya ne dersiniz?
Gerekli Malzemeler: 1 kg havuç (yaklaşık 8-9 tane), 1 çay bardağı ceviz içi,
1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ, 1 çay bardağı Hindistan cevizi, 4 yemek
kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın, yarım paket pötibör bisküvi.
Çocuğunuzla birlikte havuçları rendeleyip tencereye koyun. Üzerine tereyağı
ve toz şekeri ekleyin. Ocağın altını siz yakın ve yaklaşık 10-15 dakika, havuçlar
suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada çocuğunuz bisküvileri ufalasın. Pişmeye
devam eden havuçların üzerine ufalanan bisküvileri, tarçın ve cevizi de ekleyip
karıştırarak ocaktan alın. Karışım soğuduktan sonra elinizi hafif yağlayıp ceviz
büyüklüğünde toplar yapın ve Hindistan cevizine bulayın.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.