Page 63 - 8-Nisan
P. 63

Çocuk Şef




                           Havuç topları yapmaya ne dersiniz?
        Gerekli Malzemeler: 1 kg havuç (yaklaşık 8-9 tane), 1 çay bardağı ceviz içi,
        1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ, 1 çay bardağı Hindistan cevizi, 4 yemek
              kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın, yarım paket pötibör bisküvi.
        Çocuğunuzla birlikte havuçları rendeleyip tencereye koyun. Üzerine tereyağı
       ve toz şekeri ekleyin. Ocağın altını siz yakın ve yaklaşık 10-15 dakika, havuçlar
       suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada çocuğunuz bisküvileri ufalasın. Pişmeye
       devam eden havuçların üzerine ufalanan bisküvileri, tarçın ve cevizi de ekleyip
        karıştırarak ocaktan alın. Karışım soğuduktan sonra elinizi hafif yağlayıp ceviz
                 büyüklüğünde toplar yapın ve Hindistan cevizine bulayın.
                          Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
                                      Afiyet olsun.
   58   59   60   61   62   63